Publicaties

Publicatie TUINOntwerp: Een tikje minimalistisch

Deze onderhoudsvriendelijke tuin in het Vlaamse Sint-Pieters-Leeuw is een tikje minimalistisch maar wel heel sfeervol. ,,We hebben extra leefruimte buiten ontworpen met een zitruimte en een salon. Waar je met vrienden en familie kunt genieten van het buitenzijn, van buiten eten, drinken, babbelen of een boek lezen’’, aldus tuinarchitect Stefaan Willems van GreenArchitects.

PDF: EEN TIKJE MINIMALISTISCH

PROJECT BUITENKAMER VH

Publicatie Tuinen Landelijke Stijl: Nieuw huis zoekt tuin

bij een nieuwbouwwoning met karakter en een vrouw des huizes met een sterke wil, hoort een eigenzinnige tuin. geen exemplaar vol saaie grassen, wel een vrolijk geurende tuin die mee evolueert op het ritme van de seizoenen. of een tuin zoals je die vandaag nog zelden ziet.

PDF: NIEUW HUIS ZOEKT TUIN

PROJECT BLOEMENTUIN DP

Publicatie Chic Gardens Concept: Tuinpaspoort

Deze minimalistische tuin omvat vier delen. Het vroegere pand is heel doordacht gerenoveerd. De zichten, de ruimtes en materialen zijn perfect op elkaar afgestemd.

Aan de voortuin zijn 2 parkeerplaatsen voorzien, heel strak en symmetrisch. Er is geopteerd voor degelijk en onderhoudsvriendelijk materiaal; platines in Kandla Grez. De inkom van de woning ligt naast de woning en is niet zichtbaar vanaf de oprit. Zodoende werd een verdiepte goot gecreëerd die de richting aangeeft naar de inkom. De voortuin is sober en strak. In de linkervoorgevel zitten enkele lange smalle kijkgaten wat een mooi ritme geeft. Rechts van de woning is dit ritme herhaald met hoge haagblokken. Voor de haagblokken en voor de trap naar de inkom zijn hoge grassen aangeplant. Een grote groep lagere grassen zorgt voor een constante verandering in de voortuin. Enkele paarse Magnolia’s zorgen met bloei voor kleur in het voorjaar.

PDF: TUINPASPOORT

PROJECT KIJKTUIN DT

Publicatie Chic Gardens Concept: Wat je moet weten over terrashout

De kwaliteit en de levensduur van een houten terras beginnen bij de selectie van een geschikte houtsoort. Die kies je op basis van de eigenschappen die voor een terrastoepassing vereist zijn: duurzaamheid, sterkte en slijtvastheid. Met hout zit je op rozen: tientallen exotische en naaldhoutsoorten beschikken over de juiste eigenschappen om in aanmerking te komen als terrashout.

PDF: TERRASHOUT

Publicatie Chic Gardens: Strakke Gezeligheid

Tuinarchitect Stefaan Willems verwelkomt ons in de voortuin van de familie Lenssens die twee jaar geleden besloot de tuin te renoveren. Alhoewel de bewoners enkel een nieuw terras in de achtertuin wilden, kwamen beide partijen tot de conclusie dat het beter was de hele tuin aan te pakken. Deze sprookjestuin is gelegen op de vroegere landerijen van de Villa Baertsoen te Melle. 

PDF: STRAKKE GEZELIGHEID

PROJECT OUDE MUUR LS

Publicatie Tuinontwerp (Bloemen & Plantenspecial): Groen & Hypermodern

Een zwevend pad van gegalvaniseerde roosters, een smalle strakke waterpartij over vrijwel de volle breedte van de tuin en een onderhoudsvrij mosachtig tapijt kenmerken deze hypermoderne tuin in Wondelgem. Tuin- en landschapsarchitect Stefaan Willems van GreenArchitects: " Ik probeer in mijn ontwerpen altijd een verrassend element te verwerken."

PDF: GROEN & HYPERMODERN