Private tuin HB

realisaties
Modern
Private tuin HB - Puurs
Plaats: 
Puurs
Grootte: 
500
Ontwikkeling: 
voorjaar 2014
Uitvoering: 
voorjaar 2015
Materialen: 

terras en paden in basalt tegels, terras onder dakbomen - houten zitbanken en het kippenhok in hardhouten terrasplanken, modern houten bijgebouw

Beplanting: 

winterharde tuinplanten zoals Stipa, Echinaceae, Fargesia, Liquidambar, Gaura, ...

Stadstuin
Deze middelgrote moderne en strak ontworpen tuin ligt in het centrum van Puurs, een gemeente in de Belgische provincie Antwerpen.
Spiegelvijver
Waterpartijen in de tuin zorgen steeds voor sfeer. Aan de woning is een ruim terras in natuursteen aangelegd. Vanuit de woning heeft de klant zicht op een boven het terras zwevende waterpartij. Via een strakke waterval stroomt deze in een kleine vijverbak met een natuurlijke plantenfilter.
Tuin met niveauverschil
Een brede, massieve, natuurstenen trap biedt toegang naar het lagergelegen tuindeel. Een geometrisch patroon van stapstenen in het gazon brengen ritme in dit symmetrisch tuinontwerp.
Houten zitbanken onder dakbomen
Verder in de tuin is een gezellig houten terras voorzien. Vanaf de 2 door tuinarchitect Stefaan Willems ontworpen zitbanken heeft de klant een mooi overzicht op de tuin. De sfeer is compleet met het gefilterde licht van de 4 Liquidambar dakbomen.
Kippenhok
Voor de kippen heeft Stefaan een mooi verblijf ontworpen. Het kippenhok bestaat uit een slaapgedeelte en een speelgedeelte.
Houten bijgebouw
Voor de oudste zoon heeft Greenarchitects een modern houten bijgebouw ontworpen met alle faciliteiten om te fitnessen.