Zitbank DS

realisaties
Zwemvijver
Zitbank DS - Kalken
Fotografie: 

Stefaan Willems

Plaats: 
Kalken
Grootte: 
1700 m²
Ontwikkeling: 
2016
Uitvoering: 
2017
Materialen: 

Kleiklinkers (Vande Moortel), Natuursteen tegels basalt, Grindstabilisatiematten

Beplanting: 

Amelanchier, Fagus sylvatica, Cornus sanguinea, Spireae, Salvia, echinacea, Aster, Vaccinium, Ribes, Fragaria,...

Naast de integratie van een bestaand terras en tuinhuis achteraan kreeg ik carte blanche voor deze tuin, natuurlijk zoals bij elke opdracht maximaal rekening houdend met het programma van de klant.

Een voortuin vind ik belangrijk, en vooral een mooie inkom. Je komt er thuis en je ontvangt er uw familie en vrienden. De vlakke inkom geeft een mooi contrast met de hellende oprit. Het geeft een extra welkom gevoel. De beplanting is bloeirijk natuurlijk en wild. In de voortuin was een extra terras gewenst om savonds te genieten van de laatste zon. Een klein terras ligt midden in een bloeirijke tuin omgeven door een schuin lopende beukenhaag.

De rechter zijtuin is ontworpen als nutstuin. Kleinfruit (zoals blauwe bes, aardbeien, frambozen, Jostabes en honingbes) voorzien de klant van de nodige vitamientjes.

De achtertuin ligt een klein beetje hoger dan de woning. Dit is niet ideaal voor de waterhuishouding. Een massieve kleiklinkerbank doet dienst als keermuur en als zitobject. De bloeirijke beplanting voor de bank steek mooi af tegen de donkere bank.